Het nieuwe wonen in Soest

Uw huis is één van de waardevolste dingen in uw leven. Als het goed is, past het u als een warme jas. Maar is uw huis ook op uw toekomst voorbereid? Houdt uw huis de warmte binnen? Is het comfortabel en gezond?  Kunt u er ook blijven wonen als u ouder wordt?

Als woningeigenaar is het goed stil te staan bij deze vragen. Want eens in de zoveel tijd is ieder huis toe aan een onderhoudsbeurt. U kunt wachten tot het dak lekt, maar u kunt ook eerder in beweging komen. En dit is een goed moment om dat te doen. Want meer dan ooit zijn er mogelijkheden om uw huis klaar te maken voor de toekomst. Het nieuwe wonen is wonen in een comfortabel en gezond huis met een lage energierekening, liefst ‘nul-op-de-meter’. En wonen in een huis waar u ook later kunt blijven wonen. Meer weten? Lees HIER.

Energie besparen is ‘hot’

U hoort en leest er voortdurend over. Klimaatverandering, aardbevingen in Groningen, ‘we moeten af van het gas’. Bij de oplossingen gaat het steeds over energie besparen en het gebruik van duurzame energie. Internationaal, nationaal en lokaal: alle overheden vinden energie besparen belangrijk. Veel woningeigenaren trouwens ook. Maar zelfs als u die zorgen over het klimaat niet deelt, dan nog zijn er ook voor u kansen om onder heel gunstige voorwaarden uw huis klaar te maken voor de toekomst. Energie besparen is goed voor het milieu, maar ook voor uw portemonnee. Want als u bij de verbouwing van uw huis energie besparende maatregelen meeneemt, dan is daarna uw energierekening in ieder geval (een stuk) lager dan daarvoor. En dan kunt u bovendien aanspraak maken op gunstige regelingen.

Nul op de meter

Het droomhuis van de overheid is een woning met nul-op-de-meter: NOM. Om die droom waar te maken wordt er van alles bedacht om u, woningeigenaar, te verleiden de stap naar zo’n NOM woning te zetten. Er zijn subsidies voor isolatiemaatregelen, er zijn (duurzaamheids)leningen tegen gunstige voorwaarden. En er wordt gewerkt aan heel nieuwe financieringsmodellen waarbij u uw woning ‘woonlastenneutraal’ naar NOM kunt verbouwen. De aflossing van de kosten van de verbouwing betaalt u dan uit de daling van uw energiekosten (naar nul) en dalende onderhoudskosten.

Actie in Klaarwater

In de wijk Klaarwater in Soest is meer dan 85% van de woningen gebouwd in de jaren-70. Dat betekent, dat deze huizen op weg zijn naar hun gouden jubileum. Het betekent ook, dat veel van die huizen waarschijnlijk de komende tijd toe zijn aan (groot) onderhoud. Denkt u daarbij aan dakpannen, kozijnen, schoorstenen en voegwerk. Als u uw huis in de afgelopen jaren heeft verbouwd, dan is er mogelijk niet zoveel aan de hand. Maar als dat niet het geval is, dan kunnen er binnenkort onderhoudswerkzaamheden noodzakelijk zijn. We kunnen ons voorstellen, dat u daar liever niet teveel bij stil staat. Maar misschien is dit wel juist het goede moment om dat wel te doen. Een goed onderhouden huis brengt u direct meer comfort, maar is bij verkoop ook meer waard. En het is de moeite waard dan meteen ook aandacht te geven aan energiebesparing.